Cruci de perete

Noutăți

Numărul de filtre active
Filtru

Afișez 1 - 25 din 66 de rezultate

Cruci de perete

Fără îndoială, crucea este prezentă în casele tradiționale de secole. Este cel mai recunoscut simbol al credinței și tradiției creștine, care drept urmare este semn al celei mai înalte iubiri și minuni ale Învierii. Crucea ne amintește și de suferință și de pocăință și de taina Patimii Domnului. Creștinii cred că prezența crucii va proteja casa de nenorocire și va aduce o binecuvântare locuitorilor. De obicei ocupă un loc important și în vizibil pentru membrii gospodăriei. În viața creștinilor, acest simbol joacă un rol foarte important și comunică oaspeților că au de-a face cu o casă creștină, plina de bunavoie și împăcare sufletească. Prin urmare, cruci de perete sunt cadourile perfecte pentru botez, prima împărtășanie, nuntă sau orice altă sărbătoare religioasă. Oferită în dar preotului după hirotonirea sa și prima Sfântă Liturghie, va fi o amintire a acestui eveniment foarte important din viața sa spirituală.

Unde o puteți agăța?

O cruce suspendată este un element foarte important al amenajării casei a mai multor dintre noi. Nu este doar o declarație de credință, doar ne amintește și de sacramentul penitenței și împăcării. Credincioșii fac adesea semnul crucii în fața lui ca un simbol al comuniunii cu Dumnezeu. Papa, Sfântul Ioan Paul al II-lea, a vorbit despre acest simbol în acest fel: „Să ne luăm aminte de dragostea lui Dumnezeu pentru om, care și-a găsit cea mai profundă expresie în cruce”. Prin urmare, pentru a expune acest semn al credinței creștine, de obicei așezăm cruci de perete într-un loc proeminent din partea centrală a casei. Spațiul în care se află crucea este o mărturie și o dovadă a credinței, vizibilă pentru fiecare persoană care intră în casă. De asemenea, poate deveni un punct de întâlnire, închinare religioasă și rugăciune, atât zilnic, cât și în timpul sărbătorilor.

Cruci deasupra ușii

În cele mai multe case, se obișnuiește să stea o cruce, de obicei latină, în mijloc, deasupra ușii din față a casei sau cameră. Pentru acest loc, de obicei se aleg cruci de dimensiuni mai mici, care sunt caracterizate printr-o formă simplă. Cele mai populare sunt reprezentările figurative. Cu toate acestea, puteți vedea deseori forme folosind simbolul crucii în sine, fără ca figura lui Isus Hristos să fie prezentată pe ea. Indiferent de forma în care crucea este amplasată pe perete, ea va fi întotdeauna o mărturie a identității creștine, amintirea îndurării lui Dumnezeu și promisiunea mântuirii în ceruri.

Cruci pentru case

Nu trebuie uitat faptul că acest simbol, în afară de funcția sa religioasă, este și practic atunci cand in timpul vizetei pastorale, credincioșii și preotul se îndreaptă spre cruce în rugăciune comună. Prin urmare, împreună cu stropitorul și Biblia, este un element indispensabil al căminului creștin. Acest semn are și o funcție decorativă. Din aceste motive crucile de perete sunt adesea alese în calitate de cadou pentru o nouă casă. Prezentate într-un loc vizibil, semnalează în mod clar apartenența la comunitatea Bisericii și atașamentul față de valorile familiei.

Nu numai din lemn

În ultimii ani, cruci de lemn, care sunt amplasate de obicei pe pereții caselor, au fost din ce în ce înlocuite cu forme din metal. Se potrivesc perfect în interiorul contemporan. Imaginile metalice sub formă de icoane , drept urmare sunt soluții interesante. Suspendate pe perete lângă cruce, vor crea un loc de contemplare și reflecție religioasă în intimitatea casei dumneavoastră. Sfeșnicele așezate lângă ele vor completa spațiul destinat rugăciunii comune în familie.