Aspersoare pentru apa sfintita

Numărul de filtre active
Filtru

Nu au fost găsite produse care să corespundă selecției dumneavoastră.

Aspersoare pentru apa sfintita

Pandemia de coronavirus i-a făcut pe mulți oameni să se teamă de contactul direct cu apa sfințită pusă într-un vas folosit de toți credincioșii. Cu toate acestea, oamenii care vin la Euharistie sau la orice altă slujbă sunt nerăbdători să facă un ritual de spălare a păcatelor. Acest lucru ne amintește de binecuvântarea și mila lui Dumnezeu pe care am primit-o în taina Sfântului Botez. De asemenea, ne amintește că prin Botez putem primi mântuirea și învierea în dragostea lui Dumnezeu în ceruri. Este, de asemenea, o expresie a identității catolice, declarată la intrarea în biserică.
Scaunele fără contact garantează siguranță și igienă pentru toți cei care intră în biserică. Deoarece aspersorii distribuie automat apă sfințită pură direct pe mâini, nu este nevoie să se scufunde mâna în vas. Fiecare picătură nefolosită care se scurge din mână este colectată într-un recipient special pentru a fi tratată cu demnitate. Astfel, se asigură că persoanele următoare nu intră în contact cu acesta. Credincioșii vor aprecia cu siguranță această ieșire sigură, care le permite să cultive o tradiție creștină veche de secole.

Aspersoriul automat – o soluție salutară

Spălarea simbolică a păcatelor înainte de a intra într-o biserică este un obicei extrem de vechi, datând din cele mai vechi timpuri și de la începuturile creștinismului. Începând cu secolul al XIV-lea, vasele de tablă au fost amplasate în vestibulul bisericilor. Scufundarea degetelor într-un vas cu apă sfințită și semnul crucii reprezintă o mărturie de credință și primul contact al credincioșilor cu sfera sacră. Este, de asemenea, o formă de comunicare și de contact cu Isus Mântuitorul. Stâlpii de picătură se află de obicei în pridvorul bisericii. În bisericile mai mici, acestea sunt plasate și sub cor. Acestea se prezintă sub diferite forme – uneori ca vase independente, alteori atârnate pe perete sub forma unui bol semicircular. Oricare ar fi forma lor, ele au un loc important nu numai în spațiul bisericii, ci și în celebrarea fiecărei Liturghii de către credincioși. Semnul crucii cu apă sfințită este o formă de pregătire pentru rugăciune și o aducere aminte a sacramentului Botezului. În zilele noastre, atunci când trebuie evitat contactul direct, sunt ideale pompele fără contact care distribuie automat apă sfințită pe mâini.

Un interior de biserică coerent

Scaunele noastre fără atingere sunt concepute pentru a se potrivi cu stilul arhitectural al oricărei biserici. Se simt la fel de bine într-o capelă mică sau într-o biserică parohială ca și într-o catedrală sau bazilică monumentală. Pentru bisericile de ordin clasic recomandăm aspersoriul de piatră. Un așezământ realizat din oțel inoxidabil se va potrivi perfect în bisericile moderne. Vasele noastre de apă sfințită sunt fabricate din materiale de cea mai bună calitate. Prin urmare, acestea vor servi preoților și credincioșilor în mod continuu timp de ani de zile, și nu numai la ocazii festive – chiar și cu o utilizare intensivă.
La fel ca în cazul vitraliilor, este posibil ca numele fondatorului să fie inscripționat pe stoup. O astfel de gravură este o formă de comemorare, precum și de mulțumire și de onorare a unei persoane care a contribuit la dezvoltarea unui anumit templu.
Televiziunea poloneză ne-a atras atenția asupra unuia dintre țevile noastre de stoup, aflat în biserica din Olsztyn a Sfintei Fecioare Maria, Regina Poloniei și a Sfinților Arhangheli Mihail, Rafael și Gabriel. Materialul finalizat poate fi vizualizat aici.